Ik heb spijt van de koop

U hebt iets online of telefonisch gekocht. Achteraf hebt u hier spijt van en u wilt de koop terugdraaien. Kan dit? En zo ja, wat moet u dan doen? De volgende informatie helpt u op weg.

Meer informatie & tips

 • 1. De koop terugdraaien

  Als u een product online of telefonisch koopt, hebt u meestal 14 dagen bedenktijd. Binnen deze tijd kunt u de koop terugdraaien. De bedenktijd gaat in op de dag nadat u het product hebt ontvangen. U hebt geen bedenktijd bij de volgende producten:

  • Producten die speciaal voor u zijn gemaakt, zoals een fotoboek en kleding op maat
  • Producten die snel bederven, zoals eten, verse dranken en bloemen
  • Producten met een verbroken verzegeling i.v.m. gezondheidsbescherming of hygiëne, zoals ondergoed
  • Cd’s en dvd’s met een verbroken verzegeling
  • Losse kranten, tijdschriften of magazines (geen abonnementen) doordat deze tijdgebonden zijn
  De bedenktijd is voorbij

  Ook wanneer de 14 dagen voorbij zijn, kunt u misschien toch nog van de koop af. Als de verkoper u niet heeft verteld over de bedenktijd van 14 dagen, kan de bedenktijd verlengd worden tot maximaal 12 maanden.

 • 2. Stuur het product terug

  Laat de verkoper zo snel mogelijk weten dat u van uw bedenktijd gebruik maakt en stuur het product terug. Soms heeft de verkoper een retourformulier die u kunt gebruiken. Is dit niet zo, stuur dan zelf een brief.

  Voorbeeld brief

  Verstuur de brief aangetekend en bewaar het verzendbewijs. Zo kunt u later bewijzen dat de brief is verzonden. U kunt daarnaast een kopie per post of e-mail sturen.

  Stuur het product binnen 14 dagen terug

  Nadat u de verkoper hebt gemeld dat u van de aankoop af ziet, moet u binnen 14 dagen het product terugsturen. Dit kan ook direct samen met de aangetekende brief.

 • 3. Wacht op uw terugbetaling

  De verkoper moet binnen 14 dagen nadat hij het product van u heeft ontvangen uw aankoopbedrag terugbetalen. Ook eventuele bezorgkosten die u al hebt betaald voor de levering, moet de verkoper terugbetalen.

Onze oplossingen

Heeft u geen rechtsbijstandverzekering bij Interpolis? Maak dan gebruik van onze RechtsHulp zonder verzekering. Hiervoor werkt Interpolis samen met LegalGuard.

image description

Consumentenkoop: Persoonlijk juridisch advies

Heeft u als particulier iets gekocht? En was dat bij een professionele verkoper, winkel of website? Dan helpen wij u als er iets mis is. Bijvoorbeeld omdat uw nieuwe bankstel al heel snel kapot is. Of als de nieuwe keuken niet naar wens is geleverd.

U krijgt persoonlijk advies over uw rechten en plichten. Natuurlijk bekijkt de jurist ook of alle regels goed zijn toegepast. De jurist gaat eerst alle stukken bestuderen. Daarna krijgt u een advies over uw rechtspositie. Bijvoorbeeld of u in uw recht staat. En over welke vervolgstappen het beste voor u zijn.

Lees meer € 299,00
image description

Consumentenkoop: Onderhandelen door een jurist

Heeft u als particulier iets gekocht? En was dat bij een professionele verkoper, winkel of website? Dan helpen wij u als er iets mis is. Bijvoorbeeld omdat uw nieuwe bankstel al heel snel kapot is. Of als de nieuwe keuken niet naar wens is geleverd.

Een jurist verdiept zich eerst in uw situatie en stelt met u een strategie op. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken hoe we het beste de onderhandeling in kunnen gaan. De jurist onderhandelt daarna voor u met de andere partij. Hier hoeft u niet bij te zijn. Uw belangen zijn in vertrouwde handen.

Lees meer € 699,00
image description

Consumentenkoop: Juridische procedure voeren

Heeft u als particulier iets gekocht? En was dat bij een professionele verkoper, winkel of website? Dan helpen wij u als er iets mis is. Bijvoorbeeld  als uw nieuwe keuken niet naar wens is geleverd.

Een jurist voert namens u een juridische procedure. Bijvoorbeeld voor de rechtbank of een geschillencommissie.
U bepaalt samen met de jurist de beste strategie. De jurist voert daarna de procedure voor u. Zo wordt u persoonlijk bijgestaan.

Let op: u kunt deze oplossing alleen kiezen als u ook de oplossing 'Persoonlijk juridisch advies' al hebt gekregen.

Lees meer € 1689,00
Contact

Spijt van de koop? Neem contact met ons op.

Bellen
 • 088 462 80 80
 • Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 17:00

Post
LegalGuard Postbus 9150 7300 HZ Apeldoorn

Veel gestelde vragen

Meer veelgestelde vragen

Advies & Contact