Wat u zelf kunt doen als u nog niet heeft ontvangen

U hebt een product gekocht, bijvoorbeeld een fiets via Marktplaats. U hebt ook al betaald, maar het product nog niet ontvangen. Wat kunt u doen? De volgende informatie helpt u op weg.

Meer informatie & tips

 • 1. Vraag de verkoper alsnog te leveren

  Probeer een datum af te spreken waarop u het product alsnog ontvangt. Het is verstandig deze afspraak in een brief of e-mail vast te leggen.

  Tips
  • Maak duidelijke afspraken wanneer u een product koopt. Bijvoorbeeld over de eigenschappen, de prijs en de levertijd. Bevestig deze afspraken in een brief of e-mail aan de verkoper.
  • Om problemen te voorkomen, kunt u het product zelf ophalen. U kunt het product dan bekijken en als het bevalt meteen meenemen en betalen. Dan loopt u niet het risico dat u na betaling niets ontvangt.
 • 2. Stuur een ingebrekestelling

  Een ingebrekestelling is een brief waarin u de verkoper vraagt het product alsnog te leveren. In de brief noemt u een termijn waarbinnen de verkoper moet leveren. Twee weken is een gangbare periode.

  Stuur de brief aangetekend op en bewaar het verzendbewijs. Zo kunt u altijd aantonen dat u de ingebrekestelling hebt gestuurd. Als u een e-mail stuurt vraag dan om een ontvangstbevestiging.

  Voorbeeld van een ingebrekestelling

 • 3. De verkoper heeft het product niet meer

  De verkoper kan u het product niet meer sturen omdat hij het heeft verkocht aan iemand anders. U moet dan uw geld terug krijgen.

 • 4. De verkoper reageert niet

  Krijgt u geen reactie van de verkoper, neem dan contact met ons op.

Onze oplossingen

Heeft u geen rechtsbijstandverzekering bij Interpolis? Maak dan gebruik van onze RechtsHulp zonder verzekering. Hiervoor werkt Interpolis samen met LegalGuard.

image description

Koop of verkoop: persoonlijk juridsch advies

Onze jurist kijkt met u hoe het zit met uw rechten en plichten en welke juridische stappen mogelijk zijn.

Waar sta ik? Wat kan ik juridisch allemaal doen? Wat zou jij doen in mijn situatie? Allemaal vragen die wij voor u kunnen beantwoorden.

U krijgt persoonlijk advies over uw rechten en plichten. Natuurlijk bekijkt de jurist ook of alle regels goed zijn toegepast. De jurist gaat eerst alle stukken bestuderen. Daarna krijgt u een advies over uw rechtspositie. Bijvoorbeeld of u in uw recht staat. En over welke vervolgstappen het beste voor u zijn.

Lees meer € 299,-
Contact

Nog niets ontvangen? Neem contact met ons op.

Bellen
 • 088 462 80 80
 • Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 17:00

Post
LegalGuard Postbus 9150 7300 HZ Apeldoorn

Advies & Contact