Wat kunt u zelf doen als u uw salaris niet op tijd heeft ontvangen

​U hebt uw salaris niet op tijd ontvangen. Dat is uiteraard heel vervelend. Wat moet en kunt u doen? De volgende informatie helpt u op weg.

Meer informatie & tips

 • 1. Ga in gesprek

  Maak een afspraak met uw werkgever om over het salaris te praten. Misschien heeft hij een goede reden en kan hij aangeven wanneer hij wel betaalt.

  Tips
  • Vraag waarom hij het salaris niet heeft betaald
  • Vraag wanneer hij het wel kan betalen
  • Maak duidelijke afspraken over wanneer hij het salaris wel gaat betalen
 • 2. Stuur een brief

  Betaalt uw werkgever ondanks de afspraken uw salaris nog steeds niet? Stuur dan een brief. In de brief schrijft u hoeveel salaris u nog van uw werkgever krijgt. Noteer ook een datum waarop het salaris aan u moet worden betaald. Hierbij is een termijn van tien werkdagen normaal.

  Een voorbeeldbrief

  Stuur de brief aangetekend op. Zo kunt u bewijzen dat u de brief hebt gestuurd.

 • 3. Het salaris is nog steeds niet betaald, wat nu?

  Neem dan contact op met een jurist. De jurist kan u helpen het salaris alsnog te krijgen. Soms lukt het met een telefoontje of een brief. Maar soms is een procedure bij de kantonrechter nodig om het salaris te krijgen.

Onze oplossingen

Heeft u geen rechtsbijstandverzekering bij Interpolis? Maak dan gebruik van onze RechtsHulp zonder verzekering. Hiervoor werkt Interpolis samen met LegalGuard.

image description

Geen ontvangen loon: Persoonlijk juridisch advies

Heeft u geen loon ontvangen van uw werkgever en bent u het daar niet mee eens? Onze jurist kijkt met u hoe het zit met uw rechten en plichten en welke juridische stappen mogelijk zijn.

Waar sta ik? Wat kan ik juridisch allemaal doen? Wat zou jij doen in mijn situatie? Allemaal vragen die wij voor u kunnen beantwoorden.

U krijgt persoonlijk advies over uw rechten en plichten. Natuurlijk bekijkt de jurist ook of alle regels goed zijn toegepast. De jurist gaat eerst alle stukken bestuderen. Daarna krijgt u een advies over uw rechtspositie. Bijvoorbeeld of u in uw recht staat. En over welke vervolgstappen het beste voor u zijn.

Lees meer € 299,00
image description

Geen ontvangen loon: Onderhandelen door een jurist

Heeft u geen loon ontvangen van uw werkgever en bent u het daar niet mee eens?

Een jurist verdiept zich eerst in uw situatie en stelt met u een strategie op. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken hoe we het beste de onderhandeling in kunnen gaan. De jurist onderhandelt daarna voor u met de andere partij. Hier hoeft u niet bij te zijn. Uw belangen zijn in vertrouwde handen.

Lees meer € 699,00
image description

Geen ontvangen loon: Juridische procedure voeren

Heeft u geen loon ontvangen van uw werkgever en bent u het daar niet mee eens?

Onze jurist kijkt met u hoe het zit met uw rechten en plichten en welke juridische stappen mogelijk zijn. Een jurist voert namens u een juridische procedure. U bepaalt samen met de jurist de beste strategie. De jurist voert daarna de procedure voor u. Zo wordt u persoonlijk bijgestaan.

Let op: u kunt deze oplossing alleen kiezen als u ook de oplossing 'Persoonlijk juridisch advies' al hebt gekregen.

Lees meer € 1689,00
Contact

Ik wacht op mijn salaris? Neem contact met ons op.

Bellen
 • 088 462 80 80
 • Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 17:00

Post
LegalGuard Postbus 9150 7300 HZ Apeldoorn

Veel gestelde vragen

 • Ik heb al een tijd geen salaris gehad. Mijn werkgever gaat misschien failliet. Wat moet ik doen?

  Stuur eerst een brief aan uw werkgever, zie punt 2. Is uw werkgever failliet gegaan, dan kunt u bij het UWV een uitkering aanvragen. Het UWV neemt de volgende betalingen over:

  • Het achterstallig salaris, overuren, dertiende maand, atv/adv-dagen over een periode van 13 weken voordat u hebt gehoord dat uw contract eindigt
  • Het salaris over de opzegtermijn. Bij faillissement is de opzegtermijn maximaal zes weken.
  • De vakantietoeslag, openstaande vakantiedagen, vakantierechtwaarden, pensioenpremie en bijdragen aan het tijdspaarfonds die de werkgever u nog moet betalen tot maximaal één jaar terug.

  Meer informatie over faillissement

 • Ik neem ouderschapsverlof op. Heb ik dan recht op salaris?

  Uw werkgever hoeft geen salaris te betalen over de uren dat u ouderschapsverlof opneemt. Soms zijn er wel afspraken gemaakt over het doorbetalen van salaris tijdens ouderschapsverlof. Dit staat dan in uw contract, personeelshandboek of CAO.

 • Ik ben ziek. Hoeveel moet mijn werkgever doorbetalen?

  Tijdens de eerste twee ziektejaren heeft u wettelijk recht op doorbetaling van uw loon. Niet het volledige loon, maar 70% van het laatst verdiende bruto loon. Als 70% van het loon lager is dan het minimumloon, betaalt uw werkgever u in het eerste ziektejaar in elk geval het minimumloon.

  Uw werkgever kan meer betalen. Hierover zijn dan afspraken vermeld in uw contract, personeelshandboek of CAO. In totaal mag uw werkgever gedurende 104 weken niet meer dan 170% van uw laatst verdiende loon betalen. 

  Voorbeelden

  • U krijgt de eerste 52 weken 100% van uw salaris betaald en de tweede 52 weken 70% van uw salaris. U ontvangt dan over een periode van 104 weken 170% van uw salaris.
  • U krijgt de eerste 52 weken 90% van uw salaris betaald en de tweede 52 weken 80% van uw salaris. U ontvangt dan over een periode van 104 weken 170% van uw salaris.

Advies & Contact