Mijn woning wordt verkocht

U huurt een woning. U hebt bericht gekregen van de verhuurder dat de woning wordt verkocht. Welke rechten hebt u?

Meer informatie & tips

 • 1. Mag de verhuurder de huur opzeggen?

  De verkoop van de woning is geen geldige reden om de huur met u op te zeggen. Uw huurcontract gaat over op de nieuwe eigenaar van de woning.

  Wanneer hij het huurcontract toch wil beëindigen, kunt u proberen samen een oplossing te vinden. U hoeft hiermee niet akkoord te gaan.

  Let op: de nieuwe eigenaar mag ook niet zomaar de huur opzeggen. Hiervoor gelden dezelfde regels. De nieuwe eigenaar mag pas de reden dat hij de woning zelf nodig heeft, gebruiken als hij drie jaar de woning bezit.

  Hebt u vragen of hulp nodig? Neem dan contact op.

Onze oplossingen

Heeft u geen rechtsbijstandverzekering bij Interpolis? Maak dan gebruik van onze RechtsHulp zonder verzekering. Hiervoor werkt Interpolis samen met LegalGuard.

image description

Mijn huurwoning wordt verkocht: Persoonlijk juridisch advies

Mijn huurwoning wordt verkocht, mag dat zomaar? Onze jurist kijkt met u hoe het zit met uw rechten en plichten en welke juridische stappen mogelijk zijn.

Waar sta ik? Wat kan ik juridisch allemaal doen? Wat zou jij doen in mijn situatie? Allemaal vragen die wij voor u kunnen beantwoorden.

U krijgt persoonlijk advies over uw rechten en plichten. Natuurlijk bekijkt de jurist ook of alle regels goed zijn toegepast. De jurist gaat eerst alle stukken bestuderen. Daarna krijgt u een advies over uw rechtspositie. Bijvoorbeeld of u in uw recht staat. En over welke vervolgstappen het beste voor u zijn.

Lees meer € 299,00
image description

Mijn huurwoning wordt verkocht: Onderhandelen door een jurist

Mijn huurwoning wordt verkocht, mag dat zomaar?

Een jurist verdiept zich eerst in uw situatie en stelt met u een strategie op. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken hoe we het beste de onderhandeling in kunnen gaan. De jurist onderhandelt daarna voor u met de andere partij. Hier hoeft u niet bij te zijn. Uw belangen zijn in vertrouwde handen.

Lees meer € 699,00
image description

Mijn huurwoning wordt verkocht: Juridische procedure voeren

Mijn huurwoning wordt verkocht, mag dat zomaar?

Onze jurist kijkt met u hoe het zit met uw rechten en plichten en welke juridische stappen mogelijk zijn. Een jurist voert namens u een juridische procedure. U bepaalt samen met de jurist de beste strategie. De jurist voert daarna de procedure voor u. Zo wordt u persoonlijk bijgestaan.

Let op: u kunt deze oplossing alleen kiezen als u ook de oplossing 'Persoonlijk juridisch advies' al hebt gekregen.

Lees meer € 1689,00
Contact

Een conflict met de woning? Neem contact met ons op.

Bellen
 • 088 462 80 80
 • Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 17:00

Post
LegalGuard Postbus 9150 7300 HZ Apeldoorn

Advies & Contact